Jaka zupa po rosole? To pytanie pada często w polskich domach, kiedy szukamy smacznego rozwiązania dla głodnych domowników. Zazwyczaj pomimo chęci ugotowania czegoś innego, ostatecznie i tak powstaje pomidorówka. Nie musi tak być. Nasz przepis na zupę jarzynową to źródło wielu witamin i obłędnego smaku.
Rosół jest bogactwem wielu smaków, dlatego warto przyrządzać na bazie tego typu bulionu różne inne potrawy. Przykładem jest zupa jarzynowa. Jej przyrządzenie jest proste, a zimową porą przyda się nam nieco witamin. Jednak, aby miała niepowtarzalny smak, należy zrezygnować z gotowych mrożonych mieszanek. Choć są szybkim i łatwym rozwiązaniem, to nie zastąpią świeżych warzyw.
Składniki:
W przypadku fasolki szparagowej można zrobić wyjątek i użyć tej mrożonej. Jako jedno z nielicznych warzyw nie rozpadnie się w gotowaniu i zachowa swój smak. Jednak warto pamiętać, że dodajemy ją pod koniec gotowania zupy.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Zupa jarzynowa z koperkiem na rosole gotowa! Delikatna i pożywna. A jeśli lubicie zabielaną wersję, wystarczy pod koniec dodać nieco śmietanki kremówki. Smacznego.