Chcesz zjeść na drugie śniadanie coś nowego? Pasta z fasoli, ogórków i kaparów będzie rewelacyjnym dodatkiem do kanapek, który urozmaici zimowe poranki. Jej przygotowanie jest banalnie proste i nie wymaga wielkich zdolności. Wystarczy posiekać i połączyć ze sobą składniki. Z dodatkiem sosu majonezowo-musztardowego uzyskacie jeszcze mocniejszy smak.
Zobacz wideo
Pyszny sernik baskijski
Przepis na pastę roślinną - wyrazisty smak, który smakuje wyjątkowo zimą
Do przygotowania pasty warzywnej będziecie potrzebowali jedynie czerwonej fasoli, kaparów, ogórków kiszonych i czerwonej cebuli. Sos, który scali całość powstanie z połączenia musztardy, majonezu, jogurtu i oliwy z oliwek. Pastę można przyprawić solą i pieprzem.
Składniki:
- puszka czerwonej fasoli,
- trzy łyżki kaparów,
- dwa ogórki kiszone,
- czerwona cebula,
- łyżka majonezu,
- dwie łyżki jogurtu greckiego,
- łyżka musztardy,
- łyżka oliwy z oliwek,
- pieprz i sól do smaku.
Szybkie faworki, które udadzą się każdemu. Ekspresowy przepis na chrust domowej roboty
Pastę warzywną przygotujesz w kilku prostych krokach. Wystarczy pokroić i połączyć składniki
Przygotowanie:
- Posiekaj cebulę, kapary i ogórki w drobne kawałki. Fasolę z puszki odcedź.
- Wymieszaj fasolę z pokrojonymi ogórkami, kaparami i cebulą.
- W oddzielnym naczyniu połącz majonez z musztardą, oliwą z oliwek i jogurtem. Dodaj soli i pieprzu. Wymieszaj dokładnie całość i połącz z fasolą z warzywami.
- Zblenduj wszystko, ale nie na jednolicie gładką masę. Pasta powinna mieć grudkowatą strukturę.
- Przygotowaną pastę przechowuj w lodówce przez maksymalnie dwa dni. Podawaj jako dodatek do kanapek, sałatek lub wędlin.
Smacznego!
Omlet - przepis na lekkie śniadanie. Wyjdzie puszysty za sprawą białek
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl