Sernik na zimno to prosty i pyszny deser. Idealny dla każdego łasucha. Jego kompozycja zależy wyłącznie od upodobań, dzięki czemu za każdym razem możemy przygotować inne ciasto. Nasz przepis jest wyjątkowo prosty, ponieważ wystarczy wykorzystać serek homogenizowany, dodać nieco owoców i galaretkę.
Szybkie ciasto to rozwiązanie, które zaspokoi chęć na zjedzenie czegoś słodkiego. Delikatny, wilgotny środek, chrupiący spód i pyszne owoce stanowią najlepszą kompozycję. Jednak, aby ciasto wyszło idealne, a krem był niczym delikatna chmurka, należy przestrzegać proporcji.
Składniki:
Dobór smaków zależy wyłącznie od tego, jaki efekt chcemy uzyskać. Jeśli zależy nam na tym, aby zrobić sernik na zimno o smaku owoców leśnych, warto wybrać tego rodzaju galaretkę zarówno do kremu, jak i na wierzch. W takim zestawieniu najlepiej sprawdzą się borówki jako owocowy dodatek.
Dla zwolenników musu owocowego zamiast zwykłej galaretki jest proste rozwiązanie. Miksujemy część owoców, dodajemy galaretkę i mieszamy. Kładziemy na krem.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl