Naleśniki to jedno z uniwersalnych dań, które można serwować na wiele sposobów. Ania Starmach w swoim przepisie podpowiada, jak je przygotować. Aby przyrządzić naleśniki o idealnej strukturze, należy połączyć składniki w odpowiednich proporcjach tak, aby ciasto uzyskało właściwą konsystencję. Można je podawać z różnymi owocami, kremami i innymi, słodkimi dodatkami.
Do przygotowania naleśników będziecie potrzebowali kilka podstawowych składników: mąkę, mleko, wodę, jajka, cukier, masło i szczyptę soli. Ciasto powinno być lejące. Najlepiej jest, kiedy ma konsystencję śmietany osiemnastoprocentowej.
Składniki:
Wykonanie naleśników nie jest trudne, ale dość czasochłonne. Najdłużej trwa ich smażenie. Aby wyszły idealne, należy połączyć składniki we właściwych proporcjach.
Przygotowanie:
Smacznego!
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl