Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Słodkie racuchy bez mąki, cukru i drożdży? Ten zdrowy i ekspresowy przepis to totalna rewolucja w kuchni. Wystarczy połączyć składniki, dokładnie zamieszać i gotowe! Smak jest równie pyszny co tradycyjna wersja, a samo ciasto jest pulchne, wyrośnięte i pięknie się prezentuje.
Jeśli w noworocznej diecie nie ma miejsca na niektóre składniki lub zwyczajnie brakuje ich w domowej spiżarni, przygotuj zdrową i smaczną wersję tradycyjnych racuchów. W składnie na próżno szukać drożdży, mąki i cukru. Bazą są jaja i wiórki kokosowe, które połączone w odpowiednich proporcjach dadzą smaczny, puszysty i lekki efekt.
Nietypowa wersja klasycznego przepisu jest znacznie zdrowsza, lżejsza i łatwa w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako ekspresowe śniadanie, przekąska, lunch czy oryginalny deser. Racuchy warto podać ze świeżymi owocami, jogurtem lub miodem i orzechami.
Składniki:
Sposób przygotowania: