Pączki serowe przygotowuje się głównie z mąki, twarogu i jajek. Kluczem do dobrych pączków jest przede wszystkim wysoka jakość składników. Szczególną uwagę należy zwrócić na dobór twarogu. Najlepiej, jeżeli zakupimy go bezpośrednio od rolnika. Powinien być tłusty i świeży. Ważnym składnikiem jest, także gęsta śmietana. Jeżeli nie dysponujesz dużą ilością czasu, a chcesz zaskoczyć swoich gości w tłusty czwartek, to poniższy przepis jest dla Ciebie. Koniecznie wypróbuj.
Pączki serowe - przepis na szybkie pączki
Składniki:
Ciasto - pączki serowe. Przygotowanie:
Serowe pączki można serwować z dodatkiem cukru pudru. Inną alternatywą jest użycie lukru bądź przypraw korzennych. Doskonałym wyborem będzie na przykład cynamon, wanilia bądź kardamon. Jeżeli nie lubisz słodkiego posmaku i intensywnych zapachów - możesz pozostawić je bez dodatków lub posypać wiórkami kokosowymi.
Zobacz też: Oponki serowe - karnawałowy smak z czasów dzieciństwa. Ekspresowy przepis dla każdego