Pączki z serka homogenizowanego. Słodkie, puszyste i wyjątkowo smaczne. Przygotujesz je w kwadrans

Przepis na pączki z serka homogenizowanego jest bardzo prosty w wykonaniu. Aby je przygotować, wystarczy połączyć wszystkie składniki i uformować kulki. Wyjdą słodkie i o lekkiej konsystencji. Sprawdzą się w karnawale.

Czas karnawału to okazja do przygotowania przepysznych mini pączków serowych. Jak je zrobić? To prostsze niż by się wydawało. Wykonane według naszego przepisu wyjdą słodkie i o delikatnej strukturze. Przedstawiamy przepis z serkiem homogenizowanym.

Zobacz wideo Byliśmy w restauracji Roberta Lewandowskiego NINE's. Warto ją odwiedzić?

Pączki z serka homogenizowanego. Przepis na karnawałowe słodkości

Do przygotowania mini pączków serowych będą potrzebne tylko serek homogenizowany, mąka, jajka, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Oprócz tego do ciasta należy dodać szczyptę sol, a do oleju - łyżkę wódki.

Składniki:

  • kopiasta szklanka serka homogenizowanego,
  • dwa jajka,
  • półtorej szklanki mąki pszennej,
  • dwie płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
  • dwie łyżki cukru pudru,
  • szczypta soli,
  • łyżka wódki,
  • olej do smażenia.

Pączusie są bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Można je zrobić nawet w 15 minut

Przygotowanie:

  1. Wyjmij z lodówki składniki na pączki. Powinny być w temperaturze pokojowej. 
  2. W szerokim garnku rozgrzej olej do smażenia pączków. Powinien mieć temperaturę co najmniej 175 st. C.
  3. W czasie, kiedy olej będzie się grzał, przygotuj ciasto. Wbij jajka do miski, wsyp cukier puder i dodaj do nich serek homogenizowany. Zmiksuj wszystko aż powstanie masa o jednolitej konsystencji.
  4. Przesiej przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. Do mąki dodaj szczyptę soli i łyżkę wódki. Przesianą mąkę dodaj do ciasta i zmiksuj całość. Ciasto powinno mieć kleistą konsystencję.
  5. Formuj pączusie wielkości orzecha włoskiego. Następnie wrzucaj pączusie na rozgrzany olej. Powinny usmażyć się ze wszystkich stron na złoty kolor.
  6. Kiedy pączki będą gotowe, należy wyłożyć je na talerz i posypać cukrem pudrem. Można też wypełnić je ulubionym nadzieniem.

Smacznego!

Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl

Więcej o:
Copyright © Agora SA