Zobacz wideo
Znamy sekret młodego wyglądu Roberta Lewandowskiego. Zdradziła go Anna Lewandowska
Anna Lewandowska poza byciem trenerką personalną jest także dietetyczką i wyjątkową osobowością medialną. Prowadzi bloga, na którym można znaleźć wiele ciekawych przepisów. Jednym z nich jest jajecznica pełna dodatków.
Minipączki. Będą pulchniutkie i okrąglutkie dzięki trikowi z olejem i łyżką
Przepis na jajecznicę Anny Lewandowskiej
Jajecznica nie musi być nudna. Najczęściej przygotujemy ją na maśle, wbijając kilka jaj i doprawiając solą i pieprzem. Zdarza się, że ostatecznie wyląduje w niej cebula lub pomidor. Anna Lewandowska ma jednak nieco inną propozycję. Śniadanie jest bardzo sycące, a wszystko za sprawą mięsa z indyka! Przepis, który prezentujemy, pochodzi z oficjalnej strony Anny Lewandowskiej.
Składniki:
- 2 jaja,
- 40 g pomidorów,
- 25 g szpinaku,
- polędwica z indyka,
- mała tarta marchewka,
- cebula,
- sól himalajska,
- pół awokado,
- masło klarowane.
Jeśli posiadamy jarmuż, możemy go wykorzystać zamiast szpinaku.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Zupa pieczarkowa z makaronem to hrabina wśród zup. Zapomnij o śmietanie
Jajecznica od Lewandowskiej. Przepis krok po kroku
- Masło wrzucamy na patelnie i rozgrzewamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
- Marchew obieramy i ucieramy na dużych oczkach kuchennej tarki. Wrzucamy do smażącej się cebulki.
- Pomidora sparzamy i obieramy ze skóry. Kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw na patelni.
- Dodajemy szpinak oraz polędwicę z indyka posiekaną w drobne części. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy.
- Jajka rozbijamy, oddzielając białka od żółtek.
- Do smażących się warzyw wlewamy najpierw białka, a kiedy się zetną, dodajemy żółtka. Mieszamy.
- Pod koniec dodajemy obraną i posiekaną w kostkę awokado połowę awokado. Doprawiamy do smaku.
Anna Lewandowska podkreśla, że żółtka są bogate w kwasy tłuszczowe omega-3 oraz lecytynę, które działają przeciwzapalnie i przeciwzakrzepowo. Dlatego nie bójmy się jajecznicy!
Smacznego!