Tłusty czwartek i cały czas karnawału to świetna okazja do przygotowania faworków. Te tradycyjne, lekkie i chrupiące ciastka można robić na wiele różnych sposobów. Jednym z nich jest wykorzystanie ciasta francuskiego. Podajemy przepis, do którego będą potrzebne zaledwie dwa składniki - ciasto francuskie i cukier puder.
Do przygotowania faworków będziecie potrzebowali jedynie ciasta francuskiego i cukru pudru. Robiąc je według poniższego przepisu wyjdzie około dwudziestu pięciu sztuk chrustów. Całkowity czas przygotowania wyniesie około kilkunastu minut. Faworki są naprawdę proste w wykonaniu. Będą świetnie smakowały z kubkiem dobrej kawy.
Składniki:
Faworki z ciasta francuskiego wyjdą lekkie i chrupiące. Samo przygotowanie to kilka minut, a pieczenie około dziesięciu. Poniższy przepis to jeden z najprostszych na przygotowanie karnawałowych słodkości.
Przygotowanie:
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl