Gofry to idealne rozwiązanie na deser nie tylko w czasie karnawału. Z przepisem Anny Starmach wyjdą niesamowicie lekkie i chrupiące. Ich przygotowanie jest łatwe i nie zajmuje wiele czasu. Zrobicie je w kilku bardzo prostych krokach. Do ich wykonania będziecie potrzebowali tylko mąki pszennej, mleka, jajka, cukru, oleju i proszku do pieczenia.
Aby gofry miały idealną konsystencję, warto ubić oddzielnie białka na puch. Gotowe gofry można jeść z różnymi dodatkami. Sprawdzą się np. miód i żurawina albo polewa z białej czekolady z borówkami.
Składniki:
Gofry idealnie wkomponują się w czas karnawału, dlatego warto spróbować zrobić je we własnym domu. Zrobisz je w około pół godziny. Jeżeli chcecie przygotować więcej gofrów, ilość składników można podwoić. Oto jak je zrobić.
Przygotowanie:
Smacznego!
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl