-
Haps
-
Jak przygotować
- Syrop z cebuli. Jak wzmocnić działanie babcinego specyfiku na kaszel? Dodaj znany superfood - efekt fantastyczny
Syrop z cebuli. Jak wzmocnić działanie babcinego specyfiku na kaszel? Dodaj znany superfood - efekt fantastyczny
Syrop z cebuli to naturalny środek na przeziębienie, który na pewno pamiętamy z dzieciństwa - jak tylko zaczynaliśmy kasłać, babcia lub mama natychmiast zabierała się za siekanie cebuli. Dziś ma my dla was przepis na ten syrop, ale w nowej wersji, która zadziała na kaszel jeszcze szybciej i jeszcze skuteczniej. Kluczem jest dodatek czosnku, ale nie tylko.
Więcej domowych sposobów na przeziębienie znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Syrop z cebuli z dodatkiem czosnku i miodu to jeszcze skuteczniejszy (i na pewno smaczniejszy) sposób na to, by przepędzić przeziębienie na cztery wiatry domowym sposobem. Dodatek naturalnych antybiotyków takich jak czosnek i miód wyciśnie z babcinego specyfiku 300 procent skuteczności i jeśli dopadło cię przeziębienie, już po dwóch dawkach poczujesz poprawę. Jak zrobić syrop z cebuli, miodu i czosnku? Oto sprawdzony przepis.
Syrop z cebuli - przepis z dodatkiem superfoods
Składniki:
- 3 średnie cebule
- 2 łyżki miodu
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Sposób wykonania:
- Cebulę posiekaj w dość drobną kostkę i przełóż do miseczki lub słoika.
- Czosnek przeciśnij przez praskę lub posiekaj bardzo drobno i dodaj do cebuli.
- Dodaj miód i cukier oraz sok z cytryny i całość porządnie ugnieć, np. trzonkiem od łyżki, by składniki się dokładnie wymieszały, a cebula szybciej puściła sok.
- Naczynie odłóż w ciepłe miejsce na kilka godzin (2-3 wystarczą), by wytworzył się sok. Podawaj po 1 łyżce 3 razy dziennie. Przechowuj w lodówce.