Błyskawiczne pączki na serku homogenizowanym puszyste i pyszne - w sam raz dla zabieganych
Błyskawiczne pączki na serku homogenizowanym są puszyste i pyszne, a co najważniejsze zawsze się udają. Jeżeli masz ochotę na małe co nieco w tygodniu, to zdecydowanie ten przepis jest dla Ciebie. Możesz wykorzystać go także na tłusty czwartek. Poniżej znajdziesz gotowy przepis na przepyszne pączki.
Zobacz wideo
Pączki hiszpańskie - słodkie, wilgotne i mięciutkie
Pyszne puszyste pączki - przepis na serku homogenizowanym:
Składniki:
- około 400-500 g serka waniliowego (może być z wiaderka)
- 500 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jaja
- olej do smażenia
- cukier puder
Serowe pączki - idealny deser do popołudniowej kawy Tereza Koudelkova /Shutterstock
Wykonanie:
- Przesiej mąkę.
- Połącz wszystkie składniki, jednak na początku wymieszaj suche produkty, później dodaj pozostałe. Dokładnie wymieszaj.
- Rozgrzej olej.
- Ciasto nabieraj łyżką i kładź na rozgrzany olej.
- Temperatura oleju nie może być za wysoka, aby nie przypalić ciasta.
- Po usmażeniu wyłóż pączki na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
- Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem
Faworki z piekarnika - zdrowsze, ale równie dobre co tradycyjne. Można zjeść ich więcej!
Przepis na pyszne puszyste pączki w cynamonowej otoczce
Przepis na pyszne puszyste pączki z cynamonem to trochę inny wariant znanej receptury. Przygotowanie jest równie banalne i każdy powinien sobie z nim poradzić. Jedno jest pewne - są to znakomite pączki puszyste, a przepis na nie znajdziecie poniżej:
Przepis na pączki - sprawdzony i dziecinnie prosty. Łatwe pączki dla debiutantów
Przepis na pączki puszyste:
Składniki:
- 300 g serka o smaku waniliowym
- 3 jaja
- półtorej szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól
- olej do smażenia
- pół szklanki cukru
- cynamon
Pyszne serowe pączki larik_malasha /Shutterstock
Wykonanie:
- Serek wymieszaj z jajkami.
- Przesiej mąkę. Połącz z proszkiem do pieczenia.
- Dołóż sól.
- Wymieszaj suche składniki z mokrymi.
- Rozgrzej olej.
- Nakładaj ciasto na rozgrzany olej łyżką. Można wykonać to dwiema łyżkami. Jedną nakładać, drugą ściągać.
- Po usmażeniu wyjmij pączki łyżką cedzakową. Odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
- Wymieszaj cukier z cynamonem.
- Kiedy pączki delikatnie ostygną, posyp je cynamonem i cukrem.
- Nasza przekąska jest gotowa.
Zobacz też: Faworki: przepisy na wyjątkowo kruche faworki. Sekret tkwi w zastąpieniu mąki mało popularnym składnikiem