Placki ziemniaczane to bardzo proste danie. Wystarczy utrzeć i pokroić składniki, połączyć je i układać porcje na patelni. Jak zrobić placki ziemniaczane o wyrazistym smaku? Wystarczy dodać do masy kapustę kiszoną. Dzięki niej placki wyjdą doskonale chrupiące. Przedstawiamy przepis, z którym przygotujecie wyśmienity obiad.
Kapusta kiszona to dodatek, który sprawi, że placki będą miały wyrazisty smak i chrupiącą konsystencję. Masę warto przyprawić sporą ilością majeranku oraz solą i pieprzem.
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego!
Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną będą dobrze smakowały z dodatkiem śmietany i natki pietruszki lub koperku. Można podawać je z dowolnymi surówkami - sprawdzą się surówka z marchwi i jabłka oraz sałatka z buraczków. Zamiast śmietany można użyć twarożku rozrobionego z jogurtem.
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl