Interesuje Cię potrawa taka, jak zupa cebulowa? Przepisy na nią mogą być bardzo różne. Zupa cebulowa, zwana francuską to specjał, który pokochały miliony. Warto wiedzieć, że receptura na przełomie wieków była modyfikowana. Z czasem zaczęto podawać zupę cebulową z zapiekanym serem. Ciągnący się dodatek bardzo dobrze komponuje się z aksamitną konsystencją zupy. Przepis na ten specjał znajdziesz poniżej.
Zupa cebulowa - przepis krok po kroku:
Składniki:
Francuska zupa cebulowa z grzankami Fot. Shutterstock
Wykonanie:
Zupa cebulowa - krem wspaniale prezentuje się podczas rodzinnych uroczystości. Będzie bardzo dobrą alternatywą dla białego barszczu lub żurku podczas zbliżających świąt wielkanocnych. Co więcej, taka potrawa wprowadzi nieco ekstrawagancji do świątecznego menu. Poniżej przepis na zupę krem o smaku cebulowym z dodatkiem serka topionego.
Francuska zupa cebulowa - przepis w kilku krokach:
Składniki:
Zupa cebulowa z grzankami Fot. Shutterstock
Wykonanie:
Zupa cebulowa nie jest popularna w naszym kraju. Warto jednak wypróbować oba proponowane przez nas przepisy i zdecydować, który z nich jest lepszy. Zupa francuska jest dobra zarówno na co dzień, jak i od święta. Zdecydowanie dobrze sprawdzi się w roli pierwszego dania na Wielkanoc. Życzymy smacznego!
Zobacz też: