Jeśli szukasz pomysłu na tradycyjne danie, warto poświęcić kilka chwil na przyrządzenie drożdżowych pyz. Ich przygotowanie jest bardzo proste. Co więcej, do ich przygotowania wystarczy tylko kilka podstawowych składników, które zazwyczaj znajdują się w każdej kuchni. Oto jak zrobić to pyszne danie.
Przygotowanie pyz nie jest skomplikowane. Wystarczy przygotować mąkę, drożdże, jajka, sól, cukier i mleko. Dodatkowo można przygotować świeżą natkę pietruszki, koperek i skwarki.
Składniki:
Gotowe pyzy można podawać z buraczkami, startą marchewką albo kapustą kiszoną. Będą idealnym dodatkiem do dań mięsnych. Można też serwować je tylko z cebulą i skwarkami. Oprócz tego będą smakowały rewelacyjnie z koperkiem albo natką pietruszki.
Przygotowanie:
Smacznego!
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!