Jak się robi kruszonkę do świątecznych wypieków? Ciasto z kruszonką smakuje wyśmienicie. Wiele osób rezygnuje z wykonania kruszonki, ponieważ może się to wydawać skomplikowanym zadaniem. Dlatego też przychodzimy z banalnym przepisem, który zawsze się udaje. Każda osoba nawet początkująca, poradzi sobie bez problemu. Poniżej znajdziesz przepis na kruszonkę na Wielkanoc i nie tylko.
Składniki:
Śliwki zapiekane pod kruszonką Fot. Shutterstock
Wykonanie:
Jak się robi kruszonkę? Przepis na idealną kruszonkę to podstawa. Słodka kruszonka to znakomite wykończenie ciast z owocami, słodkich bułeczek, czy też drożdżówek. Kawa lub herbata z takim deserem to wspaniały pomysł na drugie śniadanie. Wykonanie kruszonki wydaje się być trudne, jednak jest to błędne przekonanie. Co ważne, do jej zrobienia potrzebujemy tylko kilku składników, które prawie każdy zawsze ma w domu. Przepis na wyśmienitą kruszonkę znajdziecie tutaj:
Składniki:
Ciasto z kruszonką i sezonowymi owocami (zdjęcie ilustracyjne) Fot. istock
Jak zrobić kruszonkę do ciasta krok po kroku? Oto przepis:
Kruszonka to znakomity dodatek do wielkanocnych wypieków. Zwłaszcza jeżeli wykonujemy sernik czy ciasta z owocami lub budyniem. Kruszonka nie tylko wzmocni walory smakowe, ale także wizualną stronę. Ciasto będzie prezentowało się wspaniale!