Tłusty czwartek coraz bliżej. W tym roku to tradycyjne święto obchodzimy 16 lutego. Na stołach pojawią się pączki, oponki, czy chrust. Jeśli do tej pory nie znaleźliśmy przepisu, który nas interesuje, warto wypróbować prosty przepis na faworki z ciasta francuskiego.
Pieczenie pączków czy chrustu kojarzy się z długim staniem w kuchni. Jednak coraz częściej możemy spotkać przepisy, które zrobimy w kilka chwil. Przykładem są faworki z ciasta francuskiego, które udadzą się każdemu. Ich prostota sprawia, że nie potrzebne są żadne zdolności kulinarne czy cukiernicze. Jak je usmażyć? Oto nasz sprawdzony przepis na faworki pieczone.
Składniki:
Ogromną zaletą tego typu faworków jest to, że nie musimy zagniatać ciasta. Wystarczy udać się do dowolnego sklepu spożywczego. W ladach chłodniczych znajdziemy gotowe ciasto francuskie, które można wykorzystać na wiele sposobów.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.