Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Do zrobienia babki ziemniaczanej nie potrzeba wyszukanych składników i godzin spędzonych w kuchni. Tu rządzi prostota i smaki rodem z polskiej wsi. Sekretem są jednak smaczne bulwy i ciekawe dodatki. W przepisie poniżej zdradzamy, jak przygotować ją w kilku ekspresowych krokach.
Przysmaki regionalne podbijają serca osób, które często nawet nie wiedziały o ich istnieniu. Tak właśnie jest z babką ziemniaczaną, która po latach została doceniona i hucznie powraca na salony! To nic innego jak połączenie tartych ziemniaków z mięsnymi dodatkami, przyprawami i świeżą zieleniną. Brzmi banalnie prawda? Warto jednak wspomnieć, że owa prostota to esencja smaków, aromatów i polskiej tradycji kulinarnej.
Babka ziemniaczana to jedno z prostszych dań, które małym nakładem pracy daje zjawiskowy efekt. Wystarczy zadbać o dobry skład, przygotować naczynie żaroodporne i tarkę, połączyć produkty w odpowiedniej kolejności i gotowe! Gwarantujemy, że poniższy przepis sprawi, że babka szybko zniknie z talerzy!
Składniki:
Sposób przygotowania: