• Link został skopiowany

Przepis na błyskawiczne pączki, który bije inne na głowę. Nie tylko leniwi będą nim zachwyceni

Przepis na błyskawiczne pączki - marzy o nim każdy, kto nie lubi spędzać dużo czasu w kuchni, ale kocha zajadanie się domowymi łakociami. Jak zrobić pączki z dwóch składników, których przygotowanie zajmie nie więcej niż kwadrans? Sprawdź.
Przepis na błyskawiczne pączki, który bije inne na głowę
Fot. Michał Ryniak / Agencja Wyborcza.pl

Przepis na błyskawiczne pączki bez smażenia to receptura, o której marzy każdy łasuch. Co ciekawe, prostszy przepis chyba już nie istnieje, ponieważ do przygotowania tych pączków potrzebujemy tylko dwóch składników. Ta receptura na pączki cię zaskoczy. Koniecznie wypróbuj ją jeszcze przed tłustym czwartkiem.

Zobacz wideo Galaktyczne, kolorowe, pyszne - najlepsze pączki i donaty na tłusty czwartek

Przepis na błyskawiczne pączki z dwóch składników. Wyjdą jak marzenie

Przepisem na szybkie pączki z dwóch składników podzieliła się tiktokerka Theammisuyoutube.

Najszybsze i najprostsze pieczone pączki

- zapowiada swój pomysł, pokazując na nagraniu, co powinniśmy robić - krok po kroku. Okazuje się, że nie musimy wykonywać wielu czynności, by cieszyć się wspaniałym smakiem.

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta na pizzę,
  • ulubiony dżem.

Więcej ciekawych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Jeśli chcesz udekorować swoje pączki, a jednocześnie poprawić ich smak, możesz oprószyć je cukrem pudrem lub polać lukrem.

Jak zrobić szybkie pączki bez smażenia? Sposób przygotowania krok po kroku

  1. Należy pamiętać, że ciasto na pizzę nie może być wyjęte z lodówki chwilę przed przygotowywaniem pączków. Należy zrobić to kilka godzin wcześniej, by miało temperaturę pokojową.
  2. Rozwijamy je, a następnie przy pomocy szklanki wycinamy kółka.
  3. Na środku co drugiego kawałka układamy porcję dżemu. Delikatnie zwilżamy brzegi ciasta wodą, a następnie zlepiamy je, by uformować okrągłe bułeczki z dżemem.
  4. Gotowe pączki wykładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
  5. Gotowe pączki wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Gdy się zarumienią, wyjmujemy je z piekarnika i czekamy, aż wystygną. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.
Więcej o: