Przepis siostry Anastazji na surówkę z pora i marchewki to propozycja na dodatek do obiadu. Wykonamy go w kilka minut, dzięki czemu z powodzeniem możemy przyrządzać ją, kiedy brakuje nam czasu. Smak podkreślą dwa nietypowe składniki.
Myśląc o surówce na bazie pora, do głowy przychodzi sałatka z majonezem. Tym razem surówka ma więcej dodatków. Dzięki temu nabiera wyjątkowego charakteru i smaku. Całość podkreśli odrobina oleju oraz rodzinki. Ten przepis siostry Anastazji idealnie smakuje z każdym rodzajem mięsa, ziemniakami, kaszą, czy ryżem.
Składniki:
Przed wykonaniem surówki możemy sparzyć wrzątkiem posiekane pory lub ich część. Dzięki temu nie będą, aż tak pikantne. To istotne, zwłaszcza jeśli chcemy podać ją dzieciom, które często nie lubią zbyt intensywnych smaków.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Podajemy do obiadu bez względu na rodzaj mięsa.