Kanapki nie muszą być nudne. Aby zyskały niepowtarzalny smak, idealnie sprawdzi się pieczeń rzymska. Przepis jest dość prosty i intuicyjny. Ostateczny smak klopsa zależny jest wyłącznie od użytych dodatków oraz przypraw.
Zaletą pieczeni rzymskiej jest to, że możemy użyć jej nie tylko na kanapki. Podana na ciepło stanowi pyszny dodatek do obiadu. Jak ją przyrządzić? Podstawą jest oczywiście mięso mielone. Możemy wykorzystać wieprzowinę lub połączyć kilka rodzajów mięs. Kluczowe są także dodatki. Bardzo często do mięsa wkładane są duże kawałki papryki lub ugotowane jajka. Po przekrojeniu pieczeń pięknie się prezentuje oraz zyskuje wyjątkowy smak.
Składniki:
Jeśli nie mamy w domu świeżych bułek, ale znajdzie się choć jedna czerstwa, śmiało możemy ją wykorzystać. Przed dodaniem do pieczeni z mięsa mielonego wystarczy namoczyć ją w szklance wody i odstawić na pięć minut. Następnie odcisnąć z wody i gotowe.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Tak przygotowany klops zwany także pieczenią kroimy w grube plastry i podajemy na gorąco jako jeden ze składników obiadu. Po przestudzeniu możemy z powodzeniem użyć go na kanapki.