Jak zrobić pastę jajeczną do chleba i nie tylko? Nie jest to trudne zadanie, co ważne nie potrzebujemy do jej przygotowania dużej ilości składników. Pasta jajeczna to prawdziwy przysmak z czasów dzieciństwa. Z odpowiednimi dodatkami możemy ją dowolnie modyfikować. W artykule przedstawiamy kilka jajecznych wariantów śniadaniowych, które mogą przypaść Wam do gustu. Sami oceńcie, który przepis jest najlepszy.
Chodzi za Tobą pasta jajeczna? Przepisy mogą być tak różne, jak ilość dodatków pasujących do jajek, które wpadną nam do głowy. Jajka są bardzo uniwersalnym produktem, pasującym do wielu smaków. Co więcej, możemy jeść je samodzielnie, z chlebem albo innymi produktami. Jajko dobrze komponuje się z ziołami, rybami i różnymi warzywami.
Pasta jajeczna z awokado to świetny pomysł na uroczyste śniadania. Na przykład podczas Wielkanocy bądź Bożego Narodzenia. Pasta dobrze sprawdzi się także podczas codziennego porannego posiłku. Jest pyszna, a do tego naprawdę sycąca. Przez to dostarczy nam mnóstwa energii na cały dzień. Awokado zapewni nam sporą porcję nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Pasta jajeczna - przepis z awokado na święta i nie tylko:
Wykonanie:
Pasta jajeczna z tuńczykiem z dodatkiem papryki i majonezu to przepyszna opcja na wiosenne śniadanie. Ze świeżym chlebem - rozpłynie się w ustach. Przejdźmy zatem do przepisu.
Przepis na pastę jajeczną do wiosennych kanapek:
Składniki:
Wykonanie:
Zobacz też: Jajka faszerowane pieczarkami - ciekawe inspiracje na proste wielkanocne potrawy