Najlepsze ciasto na pizzę to takie, które przygotujemy szybko i sprawnie. Dlatego warto wypróbować przepis z użyciem drożdży, ale be konieczności długiego oczekiwania, aż ciasto wyrośnie. Jak to zrobić? Oto sprawdzone rozwiązanie.
Zanim przystąpimy do gotowania, należy skupić się na tym, jaka mąka do pizzy będzie najlepsza. Otóż ciasto można przygotować zarówno z mąki orkiszowej, pełnoziarnistej, jak i migdałowej. Jednak jeśli chcemy uzyskać smak prawdziwej włoskiej kuchni, najlepiej sprawdzi się mąka pszenna typu 550.
Jeśli zadajecie sobie pytanie, czy ciasto na pizzę musi rosnąć, to odpowiedź brzmi - nie. Owszem według tradycyjnej formy czas przygotowania pizzy jest dość długi. Jednak jeśli zrezygnujecie z oczekiwania około 25 minut na wyrośnięcie ciasta, to nie oznacza, że wyjdzie zakalec lub pizza będzie niesmaczna. Śmiało, skorzystajcie z naszego szybkiego przepisu.
Składniki:
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.