Naleśniki z wytrawnym nadzieniem, o którym nie pomyślisz. Na piątkową kolację są jak znalazł

Naleśniki to szybkie danie, które umie zrobić każdy. Zazwyczaj podawane są na słodko wraz z dżemem i owocami. Daria Ładocha pokazała, że wytrawny sposób też może być smaczny. Połączyła je z owocami, twarogiem, chrzanem i nie tylko.

Daria Ładocha to prezenterka telewizyjna, dziennikarka kulinarna, autorka książek, a także trenerka kuchni tajskiej i coach zdrowia. Od lat związana jest z telewizją, gdzie dzieli się swoim doświadczeniem. Na autorskich blogach kulinarnych publikuje przepisy, które nadadzą świeżości tradycyjnym potrawom.

Jakiś czas temu podzieliła się przepisem, który może skraść serca tym, którzy uwielbiają ryby. Co wykonała? Danie, które łączy w sobie różne smaki. Znajdziemy w nim naleśniki, a także chrzan i miód. Nadzienie, które zaprezentowała odbiega od tego, które zawsze łączymy z naleśnikami. Bowiem jest to połączenie twarogu z wędzonym pstrągiem. Wierzch potrawy udekorowała pokrojoną gruszą i rukolą.

Przepis na wytrawne naleśniki z rybnym nadzieniem Darii Ładochy

Składniki na naleśniki

  • 250 g mąki pszennej,
  • 250 ml mleka,
  • 250 ml wody,
  • 2 jajka,
  • szczypta soli,
  • 2 łyżki oleju,
  • masło klarowane.
Zobacz wideo Naleśniki budyniowe z twarogiem i miodem

OFERTY AVANTI24.PL: Top 18 sukienek z wyprzedaży! Te modele skradły serca kobiet z branży mody, będziemy nosić je latami!

Składniki na nadzienie

  • 2 gruszki,
  • 1 pstrąg wędzony,
  • 300 g twarogu,
  • 1 łyżka chrzanu,
  • 1 łyżka musztardy francuskiej,
  • łyżka miodu,
  • świeży koperek,
  • rukola.

Sposób przygotowania

  1. Mąkę przesiej do miski, dodaj jajka, mleko, sól i wodę. Zmiksuj całość na gładką i jednolitą masę pozbawioną grudek. Wlej olej i ponownie wymieszaj.
  2. Na patelni rozpuść niewielką ilość masła. Na rozgrzany tłuszcz wylej ciasto naleśnikowe. Smaż je z dwóch stron do uzyskania złotego koloru. Czynność powtarzaj do wykorzystania ciasta.
  3. Do miseczki wrzuć twaróg, dodaj posiekany koperek, musztardę, chrzan oraz miód.
  4. Pstrąga pokrój w niewielką kostkę i dodaj do mieszanki zrobionej z twarogu. Całość wymieszaj.
  5. Gotowe naleśniki smaruj powstałą pastą i złóż na trójkąty. Wierzch udekoruj pokrojoną gruszką i świeżą rukolą.

OFERTY AVANTI24.PL: Po więcej modowych inspiracji zapraszamy na Avanti24.pl

Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.