Małymi krokami zbliżamy się do świąt wielkanocnych, a to oznacza, że warto poszukać przepisów, które zagoszczą na odświętnym stole. Niektóre pozycje są wręcz obowiązkowe. Zalicza się do nich barszcz biały, różne sałatki, mazurek, sernik oraz pieczone mięso. To ostatnie jest dla wielu niemałym wyzwaniem, ponieważ trzeba dobrego przepisu, aby wyszło smaczne i odpowiednio kruche.
Ewa Wachowicz w odcinku 268. programu "Ewa gotuje" zaprezentowała recepturę na mięso wręcz idealne. Spełnia ono wszystkie warunki perfekcyjnej pieczeni. Jak ona to zrobiła? Można podejrzewać, że jest to zasługa oryginalnej marynaty. Przepis pochodzi z oficjalnej strony Ewy Wachowicz.
Składniki:
Składniki na marynatę:
OFERTY AVANTI24.PL: Top 18 sukienek z wyprzedaży! Te modele skradły serca kobiet z branży mody, będziemy nosić je latami!
Sposób przygotowania:
OFERTY AVANTI24.PL: Po więcej modowych inspiracji zapraszamy na Avanti24.pl
Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl