Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Dieta wegańska to niekończące się inspiracje kulinarne bazujące wyłącznie na produktach pochodzenia roślinnego. Dania są kolorowe, ciekawe w smaku, zdrowe i oczywiście obłędnie smaczne. Wystarczy odrobina kreatywności i zmiana dotychczasowych nawyków, by w pełni cieszyć się jej urokami. Warto zacząć zatem od śniadania, a konkretnie tofucznicy!
Jajka to dla wielu z nas podstawowy produkt śniadaniowy - niestey wiele osób z różnych powodów musi wyeliminować je z diety lub najzwyczajniej rezygnuje z produktów pochodzenia odzwierzęcego. Zamiast rezygnować z klasycznej jajecznicy, można jednak przygotować jej o wiele zdrowsza i ciekawszą wersję. Mowa tu o tofucznicy, która podbiła serca wegan i nie tylko.
Tofucznica to zamiennik klasycznego śniadania - wegański produkt gwarantuje jednak niepowtarzalny smak, błogą konsystencję i piękne, kolorowe danie. Przygotowanie jest banalnie proste, wystarczy podsmażyć tofu z ulubionymi warzywami i preferowaną mieszanką przypraw. Efekt to prawdziwa uczta wszystkich zmysłów - poczynając od uciechy dla oka, a kończąc na obłędnym finiszu na podniebieniu.
Składniki:
Sposób przygotowania: