Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Domowe menu pełne jest smacznych skarbów i tradycyjnych przepisów na dania obiadowe. Pierogi niemal w każdym polskim domu są lubiane - niezależnie od preferowanej wersji podania istotne jest prawidłowe przygotowanie ciasta, które powinno być jędrne, cienkie i sprężyste. Babcina metoda radzi jak je przygotować z nietypowych składników.
Nie jest tajemnicą, że babcina kuchnia to piedestał - w menu króluje jakość, smak i tradycja. Wśród kultowych dań takich jak kotlety, ziemniaczane rarytasy, zupy czy wypieki warto wyróżnić pierogi, które uchodzą za jedną z najlepszych potraw kuchni polskiej. Nie ma w tym nic dziwnego - obłędny, soczysty farsz w połączeniu z cienkim ciastem i najrozmaitszymi dodatkami smakuje obłędnie i pięknie prezentuje się na talerzu.
Ten nietypowy przepis na pierogi, rodem z babcinego przepiśnika znacznie się wyróżnia na tle pozostałych. Wszystko przez nietypowy skład, który wielu może zaszokować. Na próżno szukać w nim jajka czy masła, jest za to gorąca gazowana i mleko! Ciasto według tej receptury wychodzi doskonałe za każdym razem - jest miękkie i bardzo elastyczne.
Składniki:
Sposób przygotowania: