Jeśli szukasz pomysłu na zdrowe i pożywne śniadanie, warto sięgnąć po przepis na pastę rybną. Jest nie tylko pełna smaku, ale też bardzo zdrowa. Będzie świetnym dodatkiem do chleba i można łączyć ją z różnymi warzywami, np. z sałatą czy rzodkiewką. Przygotujesz ją w kilku bardzo prostych krokach.
Do awanturki oprócz ryby i twarogu będą potrzebne ogórki kiszone, cebula, pietruszka oraz przyprawy - pieprz i suszona ostra papryka. Całość połączy idealnie musztarda i majonez. Do pasty rybnej można dodać też inne przyprawy, np. czosnek w proszku i suszone pomidory.
Składniki:
Gotową pastę rybną można używać do kanapek. Doskonale komponuje się z pomidorami, koperkiem, zielonymi oliwkami i sałatą. Z pieczywem smakuje jeszcze lepiej skropiona oliwą albo olejem lnianym.
Przygotowanie:
Smacznego!
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl