Jajecznica na słodko nie jest zbyt popularnym rozwiązaniem. Choć tego rodzaju potrawa brzmi dość niekonwencjonalnie, to jednak odpowiednie owoce sprawią, że nietypowe śniadanie przypadnie do gustu wielu osobom. W dodatku potrawa jest bogata w białko, dzięki czemu dłużej będziemy odczuwać uczucie sytości.
Przygotowując śniadanie na słodko, zwłaszcza kiedy ma być to ciepła potrawa, należy wykorzystać najlepszej jakości masło. Dzięki temu wszystkie składniki połączą się w pyszną całość, a tłuszcz stanie się najlepszym nośnikiem smaku. Dodając nieco masła orzechowego, zyskamy pełnowartościowy posiłek.
Składniki:
Przed podaniem polecamy ozdobić jajecznicę borówkami lub innymi ulubionymi owocami. Śniadanie na słodko najlepiej smakuje w połączeniu z kubkiem gorącego kakao.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Jajecznicę z bananami podajemy na gorąco z dodatkiem borówek lub malin oraz domowym kakao.
Wskazówka:
Banany można zblendować wraz z jajkami i usmażyć jednocześnie na rozgrzanym maśle. W ten sposób uzyskamy jednolitą konsystencję i możemy przyrządzić nietypowy omlet.