Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Domowe menu bogate jest w wiele smacznych, prostych i swojskich dań, jednak zupy odgrywają tam niemalże główną rolę. Klasyczna jarzynowa to dla wielu smak dzieciństwa i obiadów u babci. Warto zatem przygotować tą obłędną i kolorową recepturę.
Kanał Środa gotuje, cieszy się na YouTube sporym zainteresowaniem. Twórca przepisów zdradza jak przygotować iście polskie smaki, ciekawe obiady, a nawet wypieki. W jednym z ostatnich wideo zdradził jak podkreślić smak kultowej zupy jarzynowej. Jak się okazuje, jeden zielony dodatek idealnie komponuje się z pozostałymi produktami i nadaje całości wyrazu i pikanterii.
Zupa jarzynowa lubuje się w dobrej bazie, na co zwraca uwagę kucharz ze Środa gotuje. Kluczowy jest drobiowy bulion i dodatkowe skrzydełka. Na liście produktów nie może zabraknąć kolorowych warzyw takich jak marchew, pietruszka, ziemniaki, seler, kalafior i zielony brokuł, którego walory wspomnieliśmy powyżej.
Składniki:
Sposób przygotowania: