Pasta jajeczna to świetny pomysł na dodatek do kanapek, który przyrządza się w trzech prostych krokach. Będzie doskonałym rozwiązaniem na śniadanie i kolację. Można ją łączyć z ulubionymi przyprawami. Naszym trikiem na podkręcenie smaku pasty jajecznej będzie dodanie do niej kilku kropli sosu tabasco.
Do przygotowania pasty jajecznej wystarczą jajka, majonez i musztarda. Przyprawy, jakie warto do niej dodać to sos tabasco oraz sól i pieprz. Ugotowane jajka można rozgnieść widelcem albo zblendować blenderem z resztą składników. Opcjonalnie, zamiast musztardy można dodać do pasty nieco więcej majonezu i zioła prowansalskie.
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego!
Gotowa pasta jajeczna sprawdzi się idealnie jako dodatek do kanapek. Można ją łączyć z różnymi warzywami, np. z sałatą, pomidorami czy ogórkiem. Poza tym doskonale komponuje się z rzeżuchą i szczypiorkiem.
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl