Babka to ciasto, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Podajemy przepis na babkę majonezową - wyjdzie delikatna i będzie miała wyraźniejszy smak od tradycyjnych wypieków tego rodzaju. Do jej przygotowania wystarczą jajka, cukier, mąka pszenna i ziemniaczana, proszek do pieczenia oraz majonez.
Składniki:
Uwaga: składniki na babkę powinny być w temperaturze pokojowej.
Przygotowanie:
Babka wielkanocna będzie smakowała idealnie polana lukrem i posypana kandyzowaną skórką pomarańczową. Sprawdzi się też polewa z białej czekolady i płatki migdałowe. Podana w taki sposób będzie nie tylko doskonała w smaku, ale też będzie przepiękną ozdobą wielkanocnego stołu. Talerz, na którym serwujemy babkę można również przyozdobić gałązkami bukszpanu - symbolem życia wiecznego.
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl