Ceny artykułów spożywczych cały czas idą do góry. Coraz więcej osób decyduje się więc na wyroby domowe. Nie ma w tym nic dziwnego, bowiem często okazują się tańsze w wykonaniu, a przede wszystkim smaczniejsze.
Podczas zbliżających się Świąt Wielkanocnych majonez płynie z każdej strony. Okazuje się jednak, że jego cena nie zachęca do zakupu. Za ciągle zmniejszającą się ilość w słoiku trzeba zapłacić coraz większe pieniądze. Niektórzy nie dowierzają, że 800 ml tego przysmaku kosztuje już nawet 20 zł. To właśnie takie sytuacje motywują do własnoręcznego wyrobu sosu, który okazuje się nieco tańszy niż ten sklepowy. Aby przygotować domowy majonez, który jest hitem, tak naprawdę nie trzeba wiele. Wystarczą jajka, olej i przyprawy. Jeśli jednak lubisz bardziej aromatyczne smaki, możesz dodać coś więcej.
Aby tegoroczne święta były przepysznie majonezowe, przedstawimy przepis na ten smakołyk od samej Magdy Gessler. Restauratorka zdradziła, że aby majonez się nie zważył, nie można wykonywać gwałtownych ruchów. Gdy zastosujesz się do tej rady, wyjdzie wyśmienity.
Składniki:
Sposób przygotowania:
OFERTY AVANTI24.PL: Po więcej modowych inspiracji zapraszamy na Avanti24.pl
Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl