Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
W domowym menu nie może zabraknąć kolorowych sałatek i fikuśnych surówek. Idealną bazą do obu smakołyków jest kapusta pekińska, która jest nie tylko wyjątkowo uniwersalna, ale i świetnie smakuje w różnym towarzystwie warzyw czy ziół. Jak się okazuje, dodatek dressingu może być jednak kluczem do sukcesu.
Dania obiadowe bez warzywnych dodatków byłyby nudne i zdecydowanie mniej przyjemne dla oka. Warto zatem postawić na obłędnie smaczną i kolorową kompozycję ze świeżych produktów. Surówka z kapusty pekińskiej sprawdzi się w tej roli idealnie, szczególnie jeśli wzbogacimy ją o ciekawe dodatki i obłędnie aromatyczny dressing bazujący na musztardzie.
Surówka z kapusty pekińskiej świetnie pasuje do niemal każdego dania. Przepis opiera się jedynie na kilku produktach, jednak takie połączenie to prawdziwa uczta smaków i kolorów. Wszystko dzięki ostrości cebuli, swojskim ogórkom kiszonym, czy dodatku kremowego sosu jogurtowo-musztardowego.
Składniki:
Sposób przygotowania: