Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Wielkanoc to przede wszystkim jajka. Swojski produkt można podać w najrozmaitszych postaciach, zaczynając od klasycznego na twardo, a kończąc na dodawaniu ich do wypieków. Warto skupić się jednak na spektakularnych przekąskach takich jak jaja faszerowane. Przepis to banał z którym każdy bez problemu się upora!
Czasami najprostsze rozwiązania okazują się być najlepsze. Hasło "mniej znaczy więcej" idealnie sprawdzi się zatem podczas wielkanocnych przygotowań. Jajka które są na piedestale, można zatem przygotować na wiele smacznych sposobów, jednak faszerowanie gwarantuje obłędny smak no i przede wszystkim piękną prezencję na świątecznym stole.
Jeśli chcesz przygotować smaczne jajka faszerowane, nie musisz tracić wiele czasu. Wymyślne składniki i dodatki także okażą się zbędne. Jak się okazuje, wystarczy majonez, świeża zielenina, żółtka i łyżeczka chrzanu oraz musztardy. Takie połączenie to gwarancja obłędnego smaku. Przepis idealnie sprawdzi się na nadchodzącą Wielkanoc - jest banalnie prosty w przygotowaniu i zajmie jedynie kilka minut.
Składniki:
Sposób przygotowania: