Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć tradycyjnych dań i wypieków. Poza jajkami w najrozmaitszych postaciach, fikuśnymi sałatkami czy klasycznym już żurkiem warto zaserwować gościom kultową babkę wzbogaconą kilkoma łyżkami...majonezu. Kremowy produkt gwarantuje ciekawy smak oraz soczyste, wilgotne wnętrze ciasta.
Obok tradycyjnych potraw i wypieków liczy się element zaskoczenia, który będzie niespodzianką dla zgromadzonych gości. Idealnym pomysłem będzie zatem tradycyjna babka wielkanocna, w której składzie znajdzie się także majonez! Jej smak nie odbiega od innych słodkości, jednak zyskuje konsystencja, a także tekstura ciasta.
Majonez w wielkanocnej babce ma ważny cel - kremowy produkt jajeczny sprawi, że ciasto pozostanie długo świeże i smaczne. Przygotowanie to przysłowiowa bułka z masłem, a wystarczy zaledwie kilkanaście minut. Magda Gessler w domowym przepisie radzi jak ją przygotować z kilku podstawowych produktów.
Składniki:
Sposób przygotowania: