Śniadanie to bardzo ważna część dnia, która nastawia nas na resztę doby. To ten posiłek dodaje nam siły i energii, a pominięcie go jest wielkim błędem. W internecie coraz częściej można zobaczyć różne propozycje, które wpasowują się w klimat tych lekkich dań, które spokojnie zapełniają żołądek na kilka godzin. Również gwiazdy coraz chętniej pokazują co jedzą na co dzień. Przykładem osoby, która nie kryje jak i co gotuje jest Maryla Rodowicz. Kultowa piosenkarka polskiej sceny muzycznej pojawiła się na TikToku, gdzie nagrywa nie tylko kulisy swojego życia, a także możemy zobaczyć ją w kuchni. Na filmach pokazała już, jak przygotowuje spaghetti carbonara z przepisu jej syna i zdradziła przepis na zapiekankę croque madame. Na tym jednak nie poprzestała. W niedawno dodanym materiale możemy zobaczyć jak artystka wykonuje pożywne wiosenne śniadanie. Jest nim chałka w stylu wytrawnym. Zamiast dżemu, który kojarzy nam się z tą bułką, używa łososia i twarogu. Całość jest skropiona sokiem z cytryny i posypana świeżym koperkiem. Aby nadać bułce chrupkości, Maryla Rodowicz podsmażyła ją na maśle.
Składniki
Sposób przygotowania
OFERTY AVANTI24.PL: Po więcej modowych inspiracji zapraszamy na Avanti24.pl
Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl