Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Przepis na pierogi to klasyka, które często gości w naszych domach w porze obiadowej oraz na wszelakich spotkaniach rodzinnych czy świętach. Ciasto jest tutaj najważniejsze - powinno być jędrne, elastyczne i cienkie. Receptura Ani Starmach gwarantuje obłędnie smaczny efekt jak u babci.
Anna Starmach to kucharka, autorka rewelacyjnych przepisów oraz książek kulinarnych, która lubuje się w dobrym smaku z najróżniejszych zakątków świata. Jednak polska kuchnia to jej prawdziwy konik. Przepis na idealne ciasto na pierogi składa się jedynie z trzech składników. Tu króluje prostota, tradycja i ekspresowe wykonanie.
Ciasto na pierogi to przysłowiowa bułka z masłem. Kultowy smak uzyskamy jednak tylko, gdy pamiętać będziemy o małych szczegółach. Wówczas uzyskamy sprężyste, elastyczne i wyjątkowo smaczne ciasto. Receptura jest uniwersalna, dzięki czemu polskie rarytasy możemy hojnie nadziać truskawkami, słodkim serem, mięsem lub innym dowolnym nadzieniem.
Składniki:
Sposób przygotowania: