Więcej świątecznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Nie ma Wielkanocy bez łakoci i domowych wypieków. Warto w tym roku postawić na polską tradycję i zaserwować kultową paschę. Jej sekretem jest kilka ważnych szczegółów takich jak najlepszej jakości skład i odpowiednia kolejność łączenia produktów. Przepis Ani Starmach to bułka z masłem, jednak efekt powali domowników i gości na kolana. Receptura pochodzi z jej oficjalnej strony.
Pascha to kultowy deser serwowany na Wielkanoc, który przywędrował do nas z terenów Rosji. Deser przygotowuje się w wielu domach jedynie z okazji wiosennego święta, warto jednak wiedzieć, że nie ma w tym nic trudnego, a wręcz przeciwnie! Kluczowe są jednak składniki najwyższej jakości, ubijanie masy w odpowiednim czasie oraz duża porcja dodatków takich jak np. bakalie.
Receptura Ani Starmach bije pozostałe na łopatki. Jest łatwa, szybka, a efekt to prawdziwe niebo w gębie. Kluczem do sukcesu jest trzykrotnie zmielony ser biały, świeże jajka, a raczej tylko żółtka oraz szklanka delikatnej kremówki. Później wystarczy zadbać o odpowiednie przygotowanie, połączyć masę z dodatkami i gotowe! Jak pisze na swoim kulinarnym blogu autorka przepisu: Delikatna pascha będzie ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie tylko pięknie wygląda, ale też wspaniale smakuje!
Składniki:
Sposób przygotowania: