Wielkanocne potrawy będą jeszcze lepsze, jeśli będzie im towarzyszyła ćwikła z chrzanem. To wyjątkowe połączenie smaków sprawdzi się doskonale z różnymi daniami. Ćwikła z chrzanem smakuje rewelacyjnie z daniami mięsnymi, sałatkami i wędlinami.
To nie tylko smak. Ćwikła z chrzanem jest niezwykle zdrowym połączeniem. Oba warzywa zawierają wysokie ilości witamin i minerałów, dlatego warto jadać je na co dzień.
Do przygotowania ćwikły z chrzanem będą potrzebne buraki, chrzan oraz ocet winny. Gotową ćwikłę można przechowywać w lodówce przez kilka dni. Najlepiej smakuje z wędlinami.
Składniki:
Przyrządzenie ćwikły z chrzanem zajmuje około dwóch godzin. Najwięcej czasu trzeba poświęcić na starcie warzyw. Ćwikła będzie wspaniałym dodatkiem do pieczeni i wędlin.
Przygotowanie:
Uwaga. Ćwikła smakuje najlepiej jako dodatek do pieczeni, pasztetów i mięs. Niektórzy dodają ją do kanapek. Smakuje równie dobrze z sałatkami warzywnymi.
Więcej podobnych artykułów znajdziecie na Gazeta.pl