-
Haps
-
Jak przygotować
- Przepis na kotlety schabowe po kowalsku. Twoja kuchnia zamieni się w istną kuźnię smaku
Przepis na kotlety schabowe po kowalsku. Twoja kuchnia zamieni się w istną kuźnię smaku
Przepis na kotlety schabowe po kowalsku jest mało popularny. Warto jednak wypróbować go w domu, ponieważ przygotowane według tej receptury kotlety są wręcz obłędnie pyszne. Jak je przygotować, by z uznaniem zajadała się nimi cała rodzina? Podpowiadamy.
Jeśli twojej rodzinie znudziły się tradycyjne kotlety schabowe, to doskonała okazja. Ten przepis na pewno okaże się strzałem w dziesiątkę. Rozsmakują się w nim wszyscy domownicy, a kotlety schabowe po kowalsku na stałe zagoszczą już w waszym domu.
Zobacz wideo Lunchbox, dzięki któremu już nigdy nie sięgniesz po schabowego [HAPS FIT]
Przepis na kotlety schabowe po kowalsku. Niezwykle proste, a obłędnie pyszne danie dla całej rodziny
Składniki:
- 500 g schabu,
- 80 g wyrazistej musztardy,
- 2 łyżki miodu,
- 2 jaja,
- bułka tarta,
- 2 cebule,
- majonez,
- ketchup,
- 50 g żółtego sera,
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa do mięs,
- olej.
Więcej przydatnych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Obłędnie pyszne kotlety schabowe po kowalsku z przepisu babci. Sposób przygotowania krok po kroku
- Schab kroimy w plastry i rozbijamy na kotlety.
- Mięso nacieramy przyprawami oraz miodem zmieszanym z musztardą i odstawiamy na godzinę do lodówki.
- Pokrojony schab obtaczamy w jajku, a później w bułce i smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu.
- Cebulę podsmażamy na patelni, a następnie mieszamy ją z ketchupem i majonezem.
- Taką mieszankę układamy na kotlety schabowe i przykrywamy ją plastrem żółtego sera.
- Gotowe schabowe układamy na blaszce bądź naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami. Doskonale będą komponować się z ziemniakami bądź frytkami i ulubioną surówką. Świetnie sprawdzi się na przykład mizeria bądź surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym czy oliwą z oliwek. Smacznego!