Ciasto na naleśniki to klucz do przyrządzenia udanej przekąski. Jednak czasem zdarza się, że ostatecznie smak i konsystencja odbiega od oczekiwanego rezultatu. Dlatego kluczowe są proporcje. Jeśli chcesz zaskoczyć gości, lub ucieszyć dzieci przygotuj zieloną wersję popularnego przysmaku.
Prosty przepis na naleśniki to przepustka do udanego obiadu lub smacznej przekąski. Podstawą się produkty dobrej jakości. Warto zaznaczyć, że ciasto nie musi być zawsze tej samej barwy. Korzystając z naturalnych metod w łatwy sposób możesz sprawić, że naleśniki będą przypominały kolory tęczy. Jak to zrobić? Na rynku dostępne są różne barwniki, jednak nasza propozycja jest nieco inna. Zielone naleśniki można przygotować, używając szpinaku.
Składniki:
Nadzienie:
Różowe naleśniki powstaną jeśli do ciasta wlejesz trochę soku z buraka. Niebieską, lub lekko fioletową barwę uzyskasz za pomocą soku z jagód, a pomarańczowe naleśniki wyjdą idealnie kiedy dodasz kurkumę.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.