Majówka to okres w roku, który rozpoczyna narodowe grillowanie. Każda rodzina wykorzystuje wolny czas i piękną pogodę na to, by spotkać się z bliskimi i z nimi spędzić chwile. Wyciąga się wtedy sprzęty, z których wychodzą pyszne przekąski. Grill jest wtedy najlepszą formą na wykonanie posiłków, a zrobiona na nim kiełbasa lub karkówka znika raz-dwa. Zaraz koło mięsa lądują także soczyste warzywa. Faszerowane pieczarki, papryka i cukinia to tylko niektóre propozycje, które warto podpiec. Okazuje się jednak, że grillować można nie tylko w sposób wytrawny. Ułożenie na ciepłej kracie kilku słodkich dodatków również może dać smakowity efekt. Z pewnością, gdy poda się je na stół, niektórzy nie zareagują optymistycznie, jednak po ich spróbowaniu każdy zechce tego więcej. Dziś przedstawiamy kilka przepisów, które nadadzą nudnemu grillowaniu nowego smaku.
Składniki
Sposób przygotowania
Składniki
Sposób przygotowania
Składniki
Sposób przygotowania
Na herbatniku lub krakersie umieść piankę i kostkę czekolady. Całość przykryj drugim ciastkiem, a następnie wszystko zawiń w folię aluminiową i zapiecz na grillu przez 2-3 minuty. Pianki powinny nabrać półpłynnej konsystencji, a czekolada się rozpuści. Podczas jedzenia trzeba jednak uważać na to, by się nie poparzyć.
Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl