Więcej przepisów na dania z grilla znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Są takie produkty, o których się już zapomina lub takie, które są powoli wypierane przez inne. Tak jest w przypadku między innymi pasztetowej, którą już mało kto kupuje, a żeby położyć ją na grilla, to nie pomyśli chyba nikt. A wielka szkoda, ponieważ pasztetowa na grillu jest przepyszna i chociaż pewnie niektórzy mogą nie podzielić tego zachwytu, na pewno warto spróbować. Jest prosty trik, by sprawić, że skórka pasztetowej stanie się pyszna i chrupiąca. Wystarczy najpierw sparzyć ją wrzątkiem, następnie natrzeć solą i widelcem zrobić kilka nakłuć. To najlepszy i najpyszniejszy sposób, by zaskoczyć majówkowych gości.
Składniki:
Wskazówka: Do grillowania nadaje się jedynie pasztetowa w naturalnej osłonce. Najlepiej wybierać taką, która ma zwarte i średnio rozdrobnione wnętrze. Pasztetowa, którą kupujemy do smarowania kanapek, nie będzie najlepszym wyborem.