Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Placki ziemniaczane to polska klasyka obiadowa - są uwielbiane przez wielu, choć jedni jedzą je z cukrem, a inni wolą wersję na słono. Jednak przy ich przygotowaniu niemal zawsze pojawia się jeden i ten sam problem - co zrobić, aby nie nasiąkały tłuszczem podczas smażenia? Na szczęście jest na to prosty sposób, który nie wymaga dodawania żadnych składników. Ważne są za to dwie czynności, o których mało kto wie.
Idealne placki ziemniaczane nie wymagają żadnych wymyślnych składników. Jak czytamy w przepisie Marii Tomaszewskiej z portalu przyślijprzepis.pl, do ich przygotowania potrzebne są klasyczne produkty (liczby są podane orientacyjnie, dostosujcie je do swoich potrzeb):
I to w zasadzie wszystko, dzięki innemu sposobowi przygotowywania jajko nie jest potrzebne. Wystarczą tylko wyżej wymienione produkty.
Przygotowanie placków ziemniaczanych zaczynamy od przygotowania ziemniaków, czyli obrania, opłukania i starcia na tarce o drobnych oczkach. Potem przejdźcie do następnych czynności:
Smacznego!