Skrzydełka z grilla są uznawane za jedno z najsmaczniejszych dań. Chrupiąca skórka i soczyste mięso w połączeniu z aromatycznymi przyprawami to prawdziwy strzał w dziesiątkę zarówno podczas spotkań towarzyskich, jak i w domowym zaciszu. Jak przyprawić je, by wszystkim pociekła ślinka? Podpowiadamy.
Więcej informacji na temat aktualnych wydarzeń znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Do przygotowania niezwykle aromatycznych skrzydełek z grilla wystarczą wam trzy główne składniki. Doświadczeni miłośnicy dań z rusztu wprost uwielbiają wykorzystywać do tego miód! Łącząc go z sosem sojowym oraz musztardą, otrzymujemy fantastyczne słodko-słone połączenie. Aby bezdyskusyjnie zaimponować rodzinie, warto dodać do nich także inne składniki.
Jeśli sprawnie operujesz grillem, możesz zrezygnować z oleju. Jego dodatek może przyspieszyć przypalanie mięsa na zewnątrz. Pozostanie jednak surowe w środku. W jego miejsce możesz zdecydować się na dodatkową ilość sosu sojowego lub dodać odrobinę octu.
Polecane są dodatki takie jak chilli i kolendra - dla fanów ostrego - oraz kieliszek whisky. Skrzydełka otrzymają wówczas smak niczym z amerykańskiego barbecue.
Składniki na opakowanie skrzydełek (500-600 gram):
Dodatkowo:
Sposób przygotowania: