Mizeria - przepis idealny? Przychodzimy z pomocą dla wszystkich uwielbiających ten pyszny dodatek - najczęściej w towarzystwie schabowego i ziemniaków. Sposobów na jej przygotowanie jest wiele. Niektórzy zajadają się nią na słodko, z dodatkiem cukru i śmietany, a inni uwielbiają ją na wytrawnie. Jak sprawić, by wszyscy prosili o dokładkę?
Więcej informacji na temat aktualnych wydarzeń znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Smak mizerii tkwi m.in. w odpowiednich dodatkach. My uwielbiamy dodawać do nich odrobinę soku z cytryny, który nadaje całości kwaskowatego wykończenia.
Niezależnie od rodzaju mizerii, jaki lubimy najbardziej, warto pamiętać także o ważnej kwestii. Wiele osób najpierw dodaje do ogórków śmietanę, a następnie przyprawia całość pieprzem i solą. Jednak jest to błąd, ponieważ warzywa puszczają wodę, przez co sałatka staje się rozwodniona i bez smaku. Podpowiadamy więc, jak wygląda odpowiednia kolejność, by cieszyć się aromatycznym smakiem.
Składniki:
Sposób przygotowania: