Wiele osób nie wyobraża sobie śniadania bez produktów mlecznych. Jak samodzielnie przygotować popularny dodatek do chleba? Nie wszyscy wiedzą, że wrzucając torebkę herbaty do gotującego się mleka można przyrządzić... twaróg. Jego wykonanie to bułka z masłem, a rezultat zaskakuje.
Samodzielne przygotowanie sera nie jest tak trudne, jak mogłoby się wydawać. Wystarczy zagotować mleko z herbatą i przyprawić je miodem, solą i sokiem z cytryny. Powstały twaróg będzie komponował się doskonale ze świeżym pieczywem. Takie połączenie sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i kolację. Wykonanie sera nie powinno zająć więcej niż dwadzieścia minut.
Do przyrządzenia twarogu z herbaty i mleka będą potrzebne cytryna, sól oraz płynny miód. Przygotowanie zajmuje tylko kilkanaście minut.
Składniki:
Przygotowanie:
Więcej podobnych artykułów znajdziecie na Gazeta.pl