Gofry to słodki przysmak uwielbiany przez dzieci i dorosłych. Można je podawać na wiele różnych sposobów. Ich przygotowanie nie wymaga dużych zdolności kulinarnych. Wystarczy połączyć składniki, nastawić gofrownicę i cieszyć się wyjątkowym smakiem.
Do przygotowania gofrów będą potrzebne jajka, cukier, mąka i proszek do pieczenia. Innymi ważnymi składnikami będą kefir i roztopione masło. To właśnie dzięki kefirowi gofry będą miały lekką i delikatną strukturę. Oprócz wymienionych składników przydadzą się słodkie dodatki, owoce i bita śmietana.
Składniki:
Przygotowanie:
Gofry można jeść z różnymi dodatkami. Często podaje się je z samym cukrem pudrem, polewą truskawkową czy czekoladową albo z dodatkiem bitej śmietany. Niektórzy serwują gofry w bardziej niecodzienny sposób - z lodami. Doskonałym rozwiązaniem jest też używanie sezonowych owoców, np. truskawek, jagód i malin.
Więcej podobnych artykułów znajdziecie na Gazeta.pl