Jak zrobić idealne schabowe? To tradycyjne polskie danie jest niezwykle uniwersalne i można podawać je z różnymi surówkami, gotowanymi albo duszonymi warzywami. Z reguły towarzyszą im gotowane ziemniaki. Ich przygotowanie jest bardzo proste - najważniejszym etapem będzie przygotowanie panierki. Oprócz tradycyjnej mąki, jajek i bułki tartej do jej przyrządzenia będzie potrzebne pół szklanki mleka.
Do przygotowania kotletów będą potrzebne jajka, mleko, mąka pszenna i bułka tarta. Poza tym przyda się olej do smażenia oraz sól i pieprz do smaku. Podajemy proporcje na obiad dla czterech osób.
Składniki:
Przygotowanie:
Gotowe kotlety można podawać z różnymi dodatkami. Jednym z ciekawszych rozwiązań będzie zapieczenie kotletów z plastrami ananasa i startym żółtym serem. Tak przyrządzone schabowe mogą stać się hitem i każdy będzie zachwycony ich nietuzinkowym smakiem.
Więcej podobnych artykułów znajdziecie na Gazeta.pl